Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Caritasova akcija "Podijelimo radost Božića" za potresom pogođenu Glinu

17.12.2021.

13:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Akcija Caritasa Dubrovačke biskupije "Podijelimo radost Božića"

Akcija Caritasa Dubrovačke biskupije "Podijelimo radost Božića"

Foto: Dubrovačka biskupija / -

Tradicionalna humanitarna akcija “Podijelimo radost Božića” u organizaciji Caritasa Dubrovačke biskupije održat će se na Pilama u subotu 18. prosinca od 9 do 16 sati i u nedjelju 19. prosinca od 9 do 13 sati, a pomoć će biti usmjerena stanovnicima potresom pogođene Gline.

Petnaestom akcijom u nizu želi se Božić i sve lijepe blagdanske dane koji slijede učiniti ljepšima i toplijima pojedincima i obiteljima u potresom pogođenoj Glini na Banovini. Pomoć će biti distribuirana uz koordinaciju sisačkog Caritasa te župe svetog Ivana Nepomuka u Glini sa župnikom Ivicom Mađerom.

Svi koji žele sudjelovati mogu pakete s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama donijeti na Pile gdje će ih dočekati djelatnici i volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije, uz glazbu i veselo raspoloženje.

U pakete je moguće dodati nešto od sljedećih namirnica: ulje, šećer, brašno, tjestenina, riža, konzervirana hrana, kava, slatkiši te higijenske potrepštine.

Donijeti ih je moguće na Pile (Brsalje):

18. prosinca, subota: od 9 do 16 sati

19. prosinca, nedjelja: od 9 do 13 sati

Paketi će odmah po završetku akcije krenuti put Gline, kako bi do Božića stigli i obogatili blagdanske stolove potrebitih stanovnika Gline.

"Unaprijed zahvaljujemo svima, mladima i starima, obiteljima i pojedincima, koji će i ove godine pokazati svoje veliko srce i svojim paketima podijeliti radost Božića!", poručuju iz Caritasa Dubrovačke biskupije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.