Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Crveni križ organizirao druženje za raseljene Ukrajince

19.03.2022.

10:37

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Crveni križ organizirao druženje za raseljene Ukrajince

Crveni križ organizirao druženje za raseljene Ukrajince

Foto: Crveni križ Dubrovnik / -

U Službi traženja Dubrovačkog Crvenog križa, od 1. ožujka 2022. godine do danas, evidentirano je 73 raseljene osobe iz Ukrajine, među kojima je i 29 djece.

Raseljene osobe smještene su u privatnom smještaju na području Grada Dubrovnika te u općinama Konavle i Župa dubrovačka. Svima njima pružena je pomoć koja im je u tom trenutku bila potrebna kao i sve potrebne informacije.

Dubrovački Crveni križ organizirao je u Sportskoj dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku međusobno upoznavanje i druženje raseljenih osoba iz Ukrajine, a pozivu su se rado odazvali predstavnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Civilne zaštite, Centra za socijalnu skrb i Zavoda za zapošljavanje koji su raseljenim osobama iz Ukrajine dali informacije iz područja svog djelovanja te ih upoznali s pravima i načinima kako ta prava mogu ostvariti.

Predstavnica Dubrovačkih knjižnica upoznala je roditelje s radionicama koje organiziraju za djecu.

Članice našeg Kluba 65+, osim što su volontirale na prikupljanju pomoći, pripremile su slatke zalogaje kako bi zaželjele dobrodošlicu Ukrajincima.

Zahvaljujući našim sugrađanima koji su donirali hranu i higijenske potrepština raseljenim osobama iz Ukrajine, mogli smo prikupljeno spakirati i pripremiti pakete za odrasle i djecu. Danas smo podijelili 64 paketa pomoći, za raseljene osobe iz Ukrajine, a pomoć će se dijeliti i dalje.

Za najmlađe je organiziran „Kutak za djecu“ gdje su članovi našeg tima za psihosocijalnu podršku s djecom radila s plastelinom, bojala bojanke, igrali se školice, svirali triangl, igrali se graničara i lovice a i puzzle su se slagale.

U Sportskoj dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku naši sugrađani od 10. do 18. ožujka 2022. godine donirali su za raseljeno stanovništvo iz Ukrajine 1.108,52 kg pomoći. Prikupljeno je 810,48 kg prehrambenih potrepština i to: brašna, ulja, riže, šećera, kuhinjske sol, tjestenine, juhe u vrećici, riblje i mesna konzerva, marmelade, mlijeka, konzervi povrća, pasate, dvopeka, griza, grickalica, čokolada, sokova, bombona, kave, slatkih napitaka, keksa, čaja, hrane za bebe, kašica i žitne kašice/pahuljice. Prikupljeno je i 298,04 kg higijenskih potrepština i to: sapuna za ruke, gela za tuširanje, šampona za kosu, paste i četkica za zube, jednokratnih brijača, higijenskih uložaka i vlažnih maramice, pelena, toaletnog papira i ubrusa za ruke.

Donacije će se do daljnjega moći donijeti u naše prostorije na Kantafigu, Obala pape Ivana Pavla II 61, radnim danom, od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati.

"Zahvaljujemo svima koji nam pomažu pomagati! Uz Vas je život ljepši!", poručuju iz Crvenog križa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.