Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas vođena pješačka tura Čilipi - Komaji - Čilipi

22.05.2022.

09:52

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Agroturizam Konavle danas organizira drugu ovogodišnju vođenu pješačku turu po Konavlima s početkom u 15 sati.


Svi zainteresirani kroz pješačenje i rekreaciju upoznat će dio prirodnog i povijesnog bogatstva Konavala, kao i dio agroturističke ponude koja im je možda još uvijek nepoznata.

Nedjeljna tura vodi od Vučjeg ždrijela i „Ranča Novaković“, gdje je osiguran parking za sve sudionike, preko polja do adrenalinskog parka i prve kućice na drvu „Cadoms village“, povijesnih lokaliteta, „Izletišta Bakićevo“, a na povratku prema polaznoj točki posjetit će se i prostor moto kluba „Dvije rote“. Dužina staze je 10ak kilometara te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osvježenjima trajati do 19:30 sati.

Staza vodi i šumskim i makadamskim kao i asfaltnim putima, uz jedan uspon, a zbog dužine ture preporučuje se sudionicima da nose prikladnu sportsku odjeću i obuću te vodu. Sudjelovanje na ovoj turi je besplatno za sve sudionike. Svi koji žele, uz prethodnu rezervaciju, mogu ovu pješačku turu i izlet u Konavle upotpuniti ukusnim obrokom u Agroturizamu Kameni dvori, Izletištu Bakićevo, Izletištu Ivankovi ili Seoskoj kući Čilipi. Ova domaćinstva nude „Proljetni menu“, sa svježim, sezonskim namirnicama. Proljetni menu sastoji se od 3 slijeda, a cijena je 150 kuna po osobi.

Inače, vođene pješačke ture organiziraju se u okviru projekta „Konavle hike“ kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti manifestacije „Proljeće u Konavlima“. Tijekom proljetnih aktivnosti Udruge organizirao se događaj „Konavoska vina i ledenice“ te su se na više lokacija čistile i kosile pješačke staze Konavala.

Također, prošle nedjelje realizirana je prva vođena pješačka tura Močići-Pendovo selo-Močići s više od 60 sudionika kao i posjet Istri i sajmu kobasica u Sv. Petru u Šumi. Projektom „Konavle hike“ Agroturizam Konavle planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.