Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dnevna bolnica Metković pri kraju, uskoro i Centar za djecu s poteškoćama u razvoju

21.01.2022.

14:15

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dnevna bolnica Metković

Dnevna bolnica Metković

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo, u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, obišli su, ususret tehničkom prijemu, prostore Dnevne bolnice Metković.

Projekt je pred svojim završetkom, a župan Dobroslavić izrazio je svoje zadovoljstvo.

‘Ovo je projekt od velikog značaja za Metković, Dolinu Neretve i cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju. U Dnevnoj bolnici ovdje u Metkoviću svi naši sugrađani dobit će adekvatnu zdravstvenu skrb za koju su dosad morali odlaziti u Opću bolnicu Dubrovnik. U Metkoviću će raditi liječnici iz Opće bolnice Dubrovnik, a našim sugrađanima omogućit će se specijalistički pregledi iz područja interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije’, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan zahvalio je Dubrovačko-neretvanskoj županiji na ustrajnom zalaganju za projekt Dnevne bolnice.

‘Pojedinci su govorili kako se ovaj projekt nikad neće realizirati. Mi smo ponosni što danas stojimo ispred gotovo završene Dnevne bolnice koja puno znači svim stanovnicima s područja Neretve. Dubrovačko-neretvanska županija u ovaj projekt uložila je više od 16 milijuna kuna i još jednom izražavam svoju iskrenu zahvalnost i podršku’, rekao je gradonačelnik Milan.

U sklopu obilaska Dnevne bolnice, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije obišli su i prostore budućeg Centra za djecu s poteškoćama u razvoju Ruka prijatelja koji će biti realiziran suradnjom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metkovića. Procijenjena vrijednost projekta je 7,7 milijuna kuna, a zajedničko financiranje dogovoreno je na sastanku održanom u prostorima Grada Metkovića.

Tom prilikom, metkovski gradonačelnik upoznao je župana s projektima koje grad realizira, a među kojima se posebno ističe nadogradnja dječjeg vrtića vrijedna sedam milijuna kuna te izgradnja nove tržnice u vrijednosti pet milijuna kuna.

U radnom posjetu Metkoviću, uz župana Dobroslavića i zamjenika župana Cebala, bila je i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović te ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.