Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Društvo Groblje Dubac počinje utvrđivati listu zainteresiranih

14.12.2021.

14:57

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Sastanak za izgradnju Groblja Dubac u Župi dubrovačkoj

Sastanak za izgradnju Groblja Dubac u Župi dubrovačkoj

Foto: Grad Dubrovnik / -

Na danas održanom sastanku, direktor Groblja Dubac Đuro Lonza izvijestio je gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića i načelnika Općine Župa dubrovačka Silvija Nardellija kako je Društvo spremno raspisati javnu nabavu za izgradnju grobnica na groblju Dubac.

U idućim danima djelatnici Groblja Dubac započet će s pozivanjem svih onih koji su ranije iskazali interes za kupnju grobnih mjesta, a kako bi se ažurirala i potvrdila lista zainteresiranih te odredio termin kada trebaju doći u ured društva Groblje Dubac u zgradi Općine u Srebrenom, gdje će im biti izdana privremena rješenja.

Sukladno privremenim rješenjima korisnici će trebati obaviti avansnu uplatu u iznosu od 90 posto ukupnog iznosa, u roku od 30 dana.

Paralelno s ovim postupkom, u siječnju 2022. godine raspisat će se nabava za izgradnju grobnica, a čija će izgradnja, nakon provedenog postupka javne nabave te odabira izvođača radova, prema procjenama trajati 18 mjeseci.

Realizacijom ovog projekta riješit će se jedan od gorućih problema građana grada Dubrovnika i općine Župa dubrovačka u posljednjih deset godina.

Mole se građani koji su ranije iskazali interes, a mijenjali su adresu i kontakt podatke, da ažurirane podatke pošalju na e-mail: groblje.dubac@du.t-com.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.