Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Eko piknik" u Arboretumu Trsteno

15.05.2022.

07:01

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

"Eko piknik" u Arboretumu Trsteno

"Eko piknik" u Arboretumu Trsteno

Foto: Kulturni centar Jadran / -

Kulturni centar Jadran poziva na drugi po redu Eko piknik koji će se održati danas od 10 sati u Arboretumu Trsteno.

''Eko piknik'' zamišljen je kao cjelodnevni događaj koji slavi planetu Zemlju za sve generacije (povedite najmlađe i ponesite rekvizite za piknik). Piknik na livadi održava se drugu godinu zaredom, a nadamo se da će postati tradicija. Cilj nam je osvjestiti važnost očuvanja prirode te nužnost održivog turizma. Zamislili smo ovo kao mali podsjetnik na okolinu prije nego što uronimo u turbo turizam.

Uz razne rekvizite za slobodne aktivnosti, ove godine piknik smo obogatili raznovrsnim programom kako za djecu, tako i za odrasle.

10:00-10:45

DUBIJOGA: Easy Yoga

11:00-12:00

Eko društvena igra za djecu svih uzrasta - u timu sa prijateljima baci kockicu i testiraj svoje znanje o očuvanju okoliša.

prijave nisu potrebne

12:00-16:00

Slackline -vještina ravnoteže i koncentracije - radionica za početnike

13:00-14:15

Radionica origamija za djecu

max. 12 djece - prijave obavezne u inbox KC Jadrana

14:30 - 15:30

Radionica medijske pismenosti za djecu - InfoZNALAC pt 2.

Djeca će naučiti što je vjerodostojna vijest, kako prepoznati dezinformacije na internetu i imat će priliku snimiti kratku reportažu pomoću mobitela.

max 15 djece - prijave na ninoglavinic@gmail.com

16:00-17:30

Botanički detektivi za djecu - igra namijenjena za djecu do 10 godina i onima koji se tako osjećaju - zamijenimo ekrane istraživanjem u prirodi! - prijave nisu potrebne

Za to vrijeme, ekipa za DJ pultom pikniku će dati glazbenu pozadinu, a Chef Damir Šarić će sve okrijepiti proljetnom juhom skuhanom na mulu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.