Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Festanjuli uručili Proglas gradonačelniku Frankoviću

01.02.2022.

11:19

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Festanjuli uručili Proglas gradonačelniku Frankoviću

Festanjuli uručili Proglas gradonačelniku Frankoviću

Foto: Grad Dubrovnik / -

Ovogodišnji festanjuli Feste sv. Vlaha, Teo Grbić iz reda pomoraca i Toni Cvjetković iz reda obrtničkih zanimanja, u pratnji rektora Zborne crkve sv. Vlaha don Hrvoja Katušića, uručili su dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću Proglas Svetoga Vlaha.

''Već 1050 godina Sveti Vlaho štiti naš grad i biskupiju! U bogatoj povijesti Grada i njegova Parca vjera i tradicija na izvrstan se način isprepliću i nadopunjuju. Temelj vanjskoga sjaja Feste uvijek je bilo i ostalo vjerničko pouzdanje Dubrovčana da će im Sveti Vlaho ''od Boga isprositi sve one milosti, sve darove i dobra duševna i tjelesna koja bi im bila uharna na spas duše'', stoji između ostalog u Proglasu svekolikom puku grada i biskupije i svim štovateljima Svetoga Vlaha.

Festanjuli su izvijestili gradonačelnika Frankovića kako je sve spremno za Festu 2022., uz ove godine važnu 1050. godišnjicu Feste, a gradonačelnik im je i ovom prilikom još jednom čestitao na izboru za ovu časnu ulogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.