Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković primio Boža Dolinu odlikovanog Papinskim priznanjem

18.12.2021.

13:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Gradonačelnik Franković primio Boža Dolinu odlikovanog Papinskim priznanjem

Gradonačelnik Franković primio Boža Dolinu odlikovanog Papinskim priznanjem

Foto: Grad Dubrovnik / -

Gradonačelnik Mato Franković primio je člana župne zajednice sv. Mihajla iz Lapada Boža Dolinu kojemu je proteklog vikenda uručeno Papinsko odlikovanje 'Pro Ecclesia et Pontifice' (Za Crkvu i Papu).

Božo Dolina ovim vrijednim priznanjem odlikovan je od vrhovnog poglavara Katoličke crkve Pape Franje zbog osobitog zalaganja i nesebičnog služenja svojoj župi, na čemu mu je ovom prilikom čestitao i gradonačelnik Franković.

„Želim vam prije svega čestitati u ime Grada Dubrovnika na ovom iznimnom postignuću i časti primitka odlikovanja od Svetog Oca. Vjerujem da je ovo za Vas i vašu obitelj nešto zaista posebno i neprocjenjivo. Župna zajednica prepoznala je u vašoj osobnosti onu istinsku jednostavnost i skromnost, ali prije svega ljubav prema Crkvi i bližnjemu, za što ste u konačnici i odlikovani“, istaknuo je u ovoj prigodi gradonačelnik.

Božo Dolina zahvalio se gradonačelniku na današnjem prijemu i poklonu kojeg mu je uručio kazavši kako mu je priznanje unijelo posebnu radost i zadovoljstvo kako u njegov život, tako i u život njegove obitelji.

Papinsko odlikovanje ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ najviše je priznanje koje se dodjeljuje laicima i kleru za ustrajnost u službi i vjernost Crkvi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.