Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Gusti od kobasica": Natjecanje i izrada rekordne konavoske kobasice

14.02.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

"Gusti od kobasica"

"Gusti od kobasica"

Foto: Agroturizam Konavle / -

"Gusti od kobasica", edukacijsko-natjecateljski gastro događaj održat će se 19. i 20. veljače 2022. godine u Konavlima.

U izboru za najbolju domaću kobasicu "Gusti od kobasica" Konavle 2022. godine mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.

Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 centimetara ukupne dužine kobasice i biti isključivo domaće proizvodnje te spreman za degustaciju bez termičke obrade. Pobjednike očekuju diplome, pehari i prestižna titula "Najbolje kobasice dubrovačkog kraja".

Preuzimanje uzoraka održat će se 17. veljače od 15 do 18 sati te 18. veljače od 9 do 12 sati u uredu Agroturizma Konavle u Domu kulture na Grudi.

Postupak ocjenjivanja će provesti certificirani kušači iz Istre i domaći stručnjaci, a moći će se pratiti u javljanju uživo na Facebook stranici Agroturizma Konavle u subotu 19. veljače u večernjim satima.

Dodjela diploma i pehara za pobjednike "Najbolje kobasice dubrovačkog kraja" uručit će se u nedjelju 20. veljače u okviru događaja "Prihvati izazov - napravimo najdužu kobasicu dubrovačkog kraja". Članovi Agroturizma Konavle i sudionici programa izradit će rekordnu konavosku kobasicu uz stručno vodstvo dr. sc. Maria Bratulića, nakon čega će se kobasica pripremiti i degustirati.

Stoga, pozivaju se svi zainteresirani da donesu uzorke svojih kobasica i sudjeluju u trećim Gustima od kobasica. Događaj se organizira uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

"Događaj je nastavak aktivnosti Agroturizma Konavle koji se provode s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda te s ponosom u okviru programa 'Gusti od kobasica 2022.' najavljujemo obilazak prvog konavoskog pogona za proizvodnju suhomesnatih proizvoda OPG Đivanović", ističu iz Agroturizma Konavle.

Sve dodatne informacije možete naći na web stranici: www.agroturizam-konavle.hr te na facebook profilu Agroturizam Konavle.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.