Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Humanitarni buvljak za ukrajinske obitelji

26.04.2022.

14:14

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Humanitarni buvljak za ukrajinske obitelji

Humanitarni buvljak za ukrajinske obitelji

Foto: ESN Dubrovnik / -

Povodom sveučilišnog tjedna za Ukrajinu ESN Dubrovnik prvi put uz podršku Studentskog doma, Studentskog zbora i UNIDU Alumni klubom organizira humanitarnu akciju prikupljanja upotrebljive odjeće za djecu i starije.

Prikupljanje odjeće i modnih dodataka trajat će od 26. travnja do 30. travnja u prizemlju studentskog doma od 16 do 18 sati.

Kako bismo pomogli obiteljima iz Ukrajine koji trenutno borave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i kojima je sada pomoć više nego potrebna, pozivamo sve građane, studente i mlade osobe da se uključe u akciju i pomognu pri prikupljanju odjeće koja je upotrebljiva i nosiva.

Ljubitelji second-hand odjeće će imati priliku 𝐮 𝐧𝐞𝐝𝐣𝐞𝐥𝐣𝐮, 𝟏. 𝐬𝐯𝐢𝐛𝐧𝐣𝐚 u Studentskom domu u 11 sati doći na humanitarni buvljak i kupiti odjeću koja će imati donacijsku cijenu.

"Ovom akcijom želimo pomoći ukrajinskim obiteljima koje trenutno borave u našoj županiji te pokazati solidarnost i podršku kroz volonterski i humanitarni rad. Zahvaljujući inicijatorici humanitarnog buvljaka Niki Limov, odlučili smo realizirati ideju i pomoći pri organizaciji događaja, a prikupljena sredstva od buvljaka će se prenamijeniti za hranu koju će Crveni Križ Dubrovnik podijeliti ukrajinskim obiteljima. Kako biste nas lakše uočili, na mjestu donacije odjeće u studentskom domu nalazit će se zastava ESN-a Dubrovnik s paketima u kojoj će se spremati donirane odjeće i modni dodaci. Zahvaljujemo se svima koji će pridonijeti i uključiti se u humanitarnu akciju!", ističu iz ESN-a.

Događaj na facebook stranici: https://fb.me/e/5qVe8U6Bu 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.