Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Kreni u novi dan promjenom" za manji ugljični otisak i manje otpada

27.03.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Projekt MARLESS

Projekt MARLESS

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

U morskom okolišu danas su prisutne zabrinjavajuće količine otpada koje postaju složen, globalni problem, a akumulacija istog isključivo rezultat ljudske aktivnosti.

Za plastični otpad kao najzastupljeniji u morima, možemo reći da nikada ne nestaje. Jednom kad završi u oceanima, plastika se razgrađuje u sve sitnije čestice mikroplastike, koje ireverzibilno postaju dio našeg hranidbenog lanca.

Uz slogan „Kreni u novi dan promjenom“, potiče se svijest o kolektivnoj odgovornosti i ulozi svakoga pojedinca koji svojim načinom života može pokušati smanjiti ugljični otisak i količinu otpada na ovoj planeti i tako biti primjer djeci i nadolazećim generacijama.

Kreativni tim iz Čempres obrta predstavio je novi video koji prikazuje jedan dan u životu pojedinca i svakodnevne aktivnosti u kojima se svatko od nas može pronaći.

Video želi potaknuti na kritičko promišljanje proizvoda koje svakodnevno koristimo, a koji u konačnici ipak završavaju u okolišu, te na individualnu odgovornost pri njihovu odabiru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.