Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Loša prognoza vremena preselila "Guste od kobasica" u Dom kulture na Grudi

19.02.2022.

07:45

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

"Gusti od kobasica"

"Gusti od kobasica"

Foto: Agroturizam Konavle / -

Zbog meteorološke prognoze središnji događaj ovogodišnjih "Gusta od kobasica" premješta se na drugu lokaciju. Izrada najduže kobasice dubrovačkog kraja i proglašenje pobjednika održat će se u nedjelju 20. veljače u Domu kulture na Grudi u 15 sati.

Članovi Agroturizma Konavle uz pomoć sudionika događaja i uz stručno vodstvo dr. sc. Maria Bratulića izradit će rekordnu stometarsku konavosku kobasicu. Za izradu kobasice primijenit će se originalna receptura i mediteransko bilje ubrano na više lokacija u Konavlima. Stoga pozivaju sve zainteresirane da dođu i pomognu u realizaciji ovoga poduhvata.

Uz pripremu kobasice odvijat će se i dodjela nagrada i diploma svim natjecateljima koji su donijeli svoje uzorke domaćih kobasica na ocjenjivanje u ured Agroturizma Konavle. U natjecanju mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice. "Rekorderka" će se, nakon izrade i mjerenja, ispeći te će je svi prisutni i degustirati.

Ulazak na ovaj događaj je slobodan, ali se provodi uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Sve dodatne informacije o događaju i uvjetima sudjelovanja u natjecanju možete naći na web stranici: www.agroturizam-konavle.hr te na facebook profilu Agroturizam Konavle.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.