Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Međunarodni dan sestrinstva: Medicinska škola poziva na mjerenje tlaka i šećera u krvi

12.05.2022.

08:14

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

HZZO smanjuje broj trakica za mjerenje šećera

HZZO smanjuje broj trakica za mjerenje šećera

Foto: Josip Regovic / Pixsell

Povodom Dana škole i Međunarodnog dana sestrinstva uMedicinska škola poziva sve zainteresirane građane na mjerenje krvnog tlak i kontrolu šećera u krvi. Akcija će se održati danas od 9 do 12 na dvije lokacije: u dvorištu Medicinske škole te ispred OB Dubrovnik (ulaz ispred fizikalne).

Osim ove akcije, učenici i nastavnici pripremili su i sportski program u kojem će se igrati žensko školsko prvenstvo u nogometu, sa završnom, revijalnom utakmicom nastavnica protiv školskih prvakinja. Moto je sportskog programa„U zdravom tijelu zdrav duh“.

Program će upotpuniti i učenice završnih razreda koje će u okviru prakse posjetiti Odjel pedijatrije u bolnici i čitajući pripovijetke, mališanima uljepšati dan.

Akcijom mjerenja krvnog tlaka i kontrole šećera u krvi učenici i djelatnici Medicinske škole nastoje potaknuti i osvijestiti ljude o važnosti redovite kontrole i svakodnevne brige o svom zdravlju i to upravo na dan posvećen jednoj od najplemenitijih i najvažnijih profesija u svijetu, onoj sestrinskoj.

Iz škole poručuju da će ovakvih akcija biti još i više te žele svim sadašnjim, ali i budućim sestrama i medicinskim tehničarima sretan Dan sestrinstva.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.