Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održana godišnja skupština Lige protiv raka Korčule, Pelješca, Mljeta i Lastova

15.12.2021.

08:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Korčula

Korčula

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Na redovitoj godišnjoj skupštini Lige protiv raka koja na Korčuli, Pelješcu, Mljetu i Lastovu okuplja više od 5 tisuća članova sa zadovoljstvom je ocijenjeno da se u 2020. i u ovoj godini nije smanjilo njeno djelovanje, iako se odvijalo u znatno otežanim okolnostima zbog pandemije korona virusa.

U tom je razdoblju obavljeno više od tisuću i petsto preventivnih pregleda s ciljem ranog otkrivanja malignih oboljenja, a nastavljeno je i pomaganje oboljelima od malignih bolesti i potrebitim sumještanima.

Održane su i brojne humanitarne akcije na kojima se prikupljao novac za rad Lige i kupnju medicinskih uređaja za zdravstvene ustanove na Korčuli i Pelješcu.

Među njima i najmoderniji 3D mamograf za potrebe Doma zdravlja u Korčuli, u sufinanciranju kojeg je sudjelovalo Ministarstvo zdravstva i Dubrovačko-neretvanska županija.

Liga će, kako je zaključeno na skupštini, u idućoj godini u kojoj će obilježiti dvedesetu godišnjicu osnivanja i djelovanja nastaviti s organiziranjem preventivnih pregleda stanovnika ovog područja naše županije, pomagati oboljelima i održavati humanitarne i druge akcije i edukaciju ljudi s ciljem smanjenja malignih oboljenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.