Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održana skupština pčelarske udruge "Vrijesak Pelješac"

24.04.2022.

13:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Pčele

Pčele

Foto: Shutterstock / HRT

Na redovnoj skupštini pčelarske udruge "Vrijesak Pelješac", koja okuplja 62 pčelara s Pelješca i Korčule, izvješće o radu podnio je predsjednik Vlaho Komparak.

Okupljene je obavijestio i o mjerama i akcijama Hrvatskog pčelarskog saveza za razvoj i boljitak pčelarstva i edukaciju pčelara, a upoznao je i o poticajima i potporama koje pčelari mogu dobiti na županijskoj i državnoj razini.

U skladu s izmjenama i dopunama Statuta udruge, a s ciljem bolje suradnje s jedinicima lokalne samouprave, prvi put je obavljen izbor potpredsjednika udruge po načelu teritorijalne zastupljenosti. Na Pelješcu su to Nikola Žuhović za općinu Ston, Jozo Markić za janjinsku, Anto Roso za orebićku i Miroslav Ivandić za trpanjsku općinu. Pčelare Korčule o udruzi, uz predsjednika Vlaha Komparka, predstavljat će Romano Šestanović iz općine Lumbarda. Novi tajnik udruge je Ljubomir Vranješ iz Orebića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.