Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvoreni 14. Mirisi Božića u Konavlima

18.12.2021.

18:05

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Otvoreni 14. Mirisi Božića u Konavlima

Otvoreni 14. Mirisi Božića u Konavlima

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić otvorio je danas na Grudi četrnaestu manifestaciju Mirisi Božića u Konavlima.

„Udruga Agroturizam Konavle svojim manifestacijama i aktivnostima prednjači među hrvatskim agroturizmima, a općina Konavle čvrsto drži poziciju među najuspješnijim hrvatskim općinama“ – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić poželjevši Konavokama i Konavljanima čestit, miran i blagoslovljen Božić uz nadu da je pred nama zdravija i bolja nova godina.

Upornost i ustrajnost udruge Agroturizam Konavle pohvalio je i načelnik općine Konavle Božo Lasić, a u programu otvaranja manifestacije sudjelovali su i članovi KUD-a Stjepan Radić iz Pridvorja. Konavoski zdravičar Ilija Kesovija okupljene je pozdravio tradicionalnom zdravicom, inače zaštićenim nematerijalnim dobrom Republike Hrvatske.

Simboličnim otvaranjem bačve vina koje je napravljeno od grožđa ubranog na Trganju, još jednoj manifestaciji udruge Agroturizam Konavle, počeo je ovogodišnji bogati program Mirisa Božića.

Današnji program je nastavljen „Danima konavoske zelene menestre, baštine i vina“ i to na šest posta od menestre i devet posta od vina, ali i uz baštinski program u otvorenim konavoskim muzejima, a od ove godine novost je i zanimljivi i raznovrsni Program plus. Tako će biti do 22. prosinca, a cjelokupna manifestacija traje do 26. prosinca kada će se Mirisi Božića zaključiti Božićnom kolendom na skalinima ispred crkve svetoga Nikole u Cavtatu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.