Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Panel rasprava „Poduzetništvo po mjeri održivog razvoja“

25.04.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Panel rasprava „Poduzetništvo po mjeri održivog razvoja“

Panel rasprava „Poduzetništvo po mjeri održivog razvoja“

Foto: DEŠA Dubrovnik / -

DEŠA Dubrovnik poziva na panel raspravu „Poduzetništvo po mjeri održivog razvoja“.

U fokusu je Osmi cilj održivog razvoja - promicati kontinuiran, uključiv i održiv gospodarski rast, produktivnu i u punom radnom vremenu zaposlenost i dostojanstven rad za sve.

Panel rasprava će se održati danas u podne u X. lađi u Lazaretima, Frana Supila 8, 20000 Dubrovnik te će obuhvatiti teme:

• „Izazovi start-up/samozapošljavanja i poduzetništva“- Slavica Grkeš, Dominium travel

• "Doprinos Start up-ova održivom razvoju"- Krešimir Glavinić, predstavnik inicijative TUP - urbana četvrt

• “Društveno poduzetništvo - Kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća?” Maja Weisglass, ZEF

Cilj događanja je potaknuti raspravu i razmjenu iskustava, potreba lokalne zajednice i ciljnih skupina, održivosti poslovanja u kriznim vremenima te otkriti daljnje planove za održiv razvoj lokalne zajednice u skladu sa Agendom 2030.

Agenda 2030. predviđa da se do 2030. godine, poticanjem održivog gospodarskog rasta, tehnoloških inovacija i poduzetništva, osiguraju uvjeti pune zaposlenosti, uz učinkovite mjere za iskorjenjivanje prisilnog rada, dostojne radne uvjete i jednaku plaću.

Događanje je dio projekta START up nacija - Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja koji se provodi na području cijele Hrvatske te SUSTINEO - Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost - Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada, financirani iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.