Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

09:50 / 26.05.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Predstavljanje knjige Karmen Kmetović Prkačin "Od mrvice do lavice"

Predstavljanje knjige Karmen Kmetović Prkačin "Od mrvice do lavice"

Predstavljanje knjige Karmen Kmetović Prkačin "Od mrvice do lavice"

Foto: Dubrovačke knjižnice / -

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, večeras u 19:30 u Saloči od zrcala održat će se predstavljanje knjige "Od mrvice do lavice" autorice Karmen Kmetović Prkačin.

Knjigu će, uz autoricu, predstaviti Sonja Šumić i Bartul Vlahović, osnivači nakladničke kuće Fragment i Iris Domazet Malobabić, poduzetnica i vlasnica Adriatic Concierge agencije i brenda Unique Adriatic Villas.

Djelo "Od mrvice do lavice" na vrlo jednostavan i duhovit način govori o osobnoj transformaciji inspiriranoj životnim temama u kojima se može pronaći svaki čitatelj. Stavljajući na papir ugodne i manje ugodne trenutke svoga postojanja, autorica se vodila mišlju kako ono što nju inspirira može poslužiti čitatelju da otpusti strah, da se prihvati i zavoli u svojoj nesavršenosti.

Knjiga opisuje autoričin put preobrazbe od mrvice koja je ljubav zamijenila strahom, do lavice koja je ponovno zavoljela sebe i napokon počela živjeti život punim plućima. Na putu osobnog razvoja dala je otkaz, prošla je bolan proces raskidanja veza s dragim ljudima i iskusila neimaštinu. No, svaka bolna situacija naučila ju je da postane jača, da se zavoli i da na kraju živi slobodno, ispunjeno i autentično.

Knjiga je namijenjena svakomu tko želi spoznati kako slijediti svoju svrhu i biti svoj.

O autorici Karmen Kmetović-Prkačin:

Svoje školovanje je započela na Pravnom fakultetu gdje je diplomirala socijalno pravo. Magistrirala je socijalnu psihijatriju i sociopatologiju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Članica je Europske udruge za psihoterapiju (EAP) i Međunarodne udruge za hipnozu (IHA).

Do sada je izdala dvije bestseller knjige “Vodič za sretan brak“ i “Vodič za razvod“, psihološko- pravne priručnike.

U svom individualnom i grupnom psihoterapijskom radu prvenstveno je posvećena odnosima; partnerskim, obiteljskim i poslovnim. Učeći klijente kako upravljati stresom pomažem im pronaći unutarnji mir, ostvariti i uživati harmonične i razumijevanjem ispunjene odnose.

Osmislila je prvi hrvatski online edukativni program "Tajna sretnog braka". Kao voditeljica i stručna suradnica sudjelovala je na brojnim radionicama i projektima. U zdravstvu je radila 15 godina, a od 2018. godine započela je privatnu praksu u savjetovalištu UMUS-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.