Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Saznajte sve o projektu "Ujedinjene generacije"

29.04.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Projekt "Ujedinjene generacije"

Projekt "Ujedinjene generacije"

Foto: Centar za karijere mladih Dubrovnik / -

U sklopu projekta Ujedinjene Generacije organizira se „info dan“ koji će se održati danas na placi u Gružu.

Građanima će se predstaviti sve što je u gotovo godinu i pol dana napravljeno u projektu, upoznati ih sa nadolazećim aktivnostima te pozvati da se pridruže budućim raznolikim radionicama.

Riječ je o besplatnim radionicama koje su, u suradnji s partnerima projekta "Ujedinjene Generacije", organizirane za umirovljenike. Neke radionice poput plesa, gimnastike za treću dob, kao i nordijskog hodanja održavaju se kontinuirano, dok su druge organiziraju u skladu s prigodama. Umirovljenici su sudjelovali u izletima, ali i u brojnim drugim aktivnostima poput radijskih emisija, audio drama, kvizova, multikulturalnih večeri, tečaju jezika.

„Razdoblje koje je pred nama želimo maksimalno iskoristiti budući smo na samom početku projekta imali brojne izazove zbog pandemije. Uspješno smo ih prevladali i družili se s našim umirovljenicima online, i u skladu s mjerama, a sada, napokon, nemamo ograničenja i možemo uključiti još veći broj umirovljenika,“ izjavio je Marko Žmirak, voditelj projekta "Ujedinjene Generacije".

Neke od spomenutih radionica, ali i neke nove zanimljive aktivnosti, poput boćarskog i ribarskog turnira održavaju se u nadolazećem razdoblju, no više o svemu možete saznati već ovog petka na pjaci u Gružu.

Ovim putem pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže. Oni koji su sudjelovali mogu podijeliti svoja iskustva s drugima, dok drugi mogu saznati koji je najlakši način za priključiti se pojedinoj radionici. Naglašavamo kako su, uz umirovljenike, dobrodošli svi drugi građani koji će svojim roditeljima, bakama, djedovima i prijateljima prenijeti informacije i potaknuti ih da se priključe nekoj od besplatnih radionica projekta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.