Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Svi Vlahovi ljudi": Ako ponosno nosite ime našega Parca, dođite u 13 sati ispred Crkve sv. Vlaha!

23.12.2021.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Sveti Vlaho

Sveti Vlaho

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

"Pozivamo sve naše sugrađane, male i on malo veće, a koji nose ponosno ime našeg Parca da nam se pridruže u jednoj lijepoj misiji u čast našeg nebeskog zaštitnika!", poručuju iz tjednika DuList koji je osmislio zanimljivu akciju.

"Vlaho, Blažu, Blaženka… Dođite nam ispred Crkve svetoga Vlaha u četvrtak, 30. prosinca, u 13 sati i budite dio fotografskog projekta koji će činiti važno poglavlje monografijskog izdanja ‘Svi Vlahovi ljudi’!

Riječ je o knjizi koju tjednik DuList priprema ususret 1050. Festi. Čast nam je i zadovoljstvo na ovaj način obilježiti najvažniji nam dan ki dohodi nami jednom na godište, a upravo vi, dragi naši sugrađani – Parčevi imenjaci, činit ćete važan dio ove lijepe priče.

Dođite u nošnjama, u radnim odijelima, dođite i budite svoji – i Vlahovi. Spremno pozirajte našem Zvonimiru Pandži i na ovaj način čuvajte i ponosno još jednom bilježite ovo lijepo ime, za spomen.

Živio sveti Vlaho!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.