Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tradicionalni posjet i zahvala udruge "Sigurnost u prometu" djelatnicima Covid odjela

01.01.2022.

12:15

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Tradicionalni posjet i zahvala udruge "Sigurnost u prometu" djelatnicima Covid odjela

Tradicionalni posjet i zahvala udruge "Sigurnost u prometu" djelatnicima Covid odjela

Foto: Udruga Sigurnost u prometu / -

Drugu godinu zaredom u mjesecu prosincu Denis Pavela ispred Udruge Sigurnost u prometu posjetio je medicinske osoblje Covid odjela OB Dubrovnik.

"Želja nam je dati im do znanja da mislimo na njih i da smo im zahvalni za sve što čine u ovim teškim trenucima za naše bolesne sugrađane. Rade u svemirskim odjelima, ali ne polijeću na Mjesec nego pomažu najtežim Covid pacijentima. Skidaju ih i oblače nekoliko puta na dan. Dezinficiraju se doslovno od glave do pete. Svakim danom je velik broj novih pacijenata tako da im se dan nastavlja u noć, nema ni početka ni kraja. Rade dvanaestosatne smjene, u opremi su ponekad i više od četiri sata. Oni, hrvatski liječnici i sestre uvijek su bili tu za naše pacijente i uvijek će biti. Liječenje ljudi nije samo njihov posao, to je njihov poziv, ljubav za bližnjega.

Naši liječnici i medicinske sestre nisu bili uz svoje najbliže članove obitelji u Novogodišnjoj noći te dočekali istu u zagrljaju svojih obitelji i toplini doma. Oni su umjesto toga, udaljeni od svojih bližnjih i sa suzom u oku, činili sve da se naši očevi, majke, braća, sestre, bake i djedovi, koji su teško oboljeli od infekcije Covida 19, vrate svojim domovima.

Hvala Vam što postojite!

Ovom prilikom želimo brz oporavak medicinskom bratu Marku Dragojeviću sa Covid odjela OB Dubrovnik, mladiću koji je sam obolio od Covida 19, a dočekao nas je 2020.godine na istom ovom mjestu", poručili su iz udruge Sigurnost u prometu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.