Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Dubrovniku i Metkoviću održana tradicionalna humanitarna akcija Dan narcisa

26.03.2022.

21:52

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Dubrovniku i Metkoviću održana tradicionalna humanitarna akcija Dan narcisa

U Dubrovniku i Metkoviću održana tradicionalna humanitarna akcija Dan narcisa

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

U organizaciji Udruge oboljelih od malignih bolesti Život danas je u Metkoviću obilježen Dan narcisa, odnosno Dan borbe protiv karcinoma dojke.

Uz brojne građane koji su posjetili štand, akciju su podržali i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te ravnatelj Doma zdravlja Metković Vjekoslav Čuvalo.

Današnjom podjelom promidžbenog materijala HZZJZ i sadnica narcisa Udruga je pokrenula aktivnosti prikupljanja dobrovoljnih priloga i donacija za kupnju mamografa za Dom zdravlja u Metkoviću.

Humanitarna akcija Dan narcisa održana je danas i u Dubrovniku, u organizaciji Lige protiv raka Dubrovnik i Kluba onkoloških bolesnika, Palijativne skrbi Doma zdravlja Dubrovnik i Opće bolnice Dubrovnik.

Ispred crkve sv. Vlaha tako je bila organizirana akcija podjele promidžbenih materijala i prodaje narcisa, a prihod od prodaje namijenjen je oboljelima od onkoloških bolesti na odjelu palijativne skrbi u OB Dubrovnik. U ime Dubrovačko-neretvanske županije podršku akciji je izrazila zamjenica pročelnice UO za zdravstvo, obitelj i branitelje Nina Skurić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.