Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Ministarstvu rada predstavljen Centar za pružanje usluga u zajednici Dubrovnik

22.12.2021.

14:57

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Ministarstvu rada predstavljen Centar za pružanje usluga u zajednici Dubrovnik

U Ministarstvu rada predstavljen Centar za pružanje usluga u zajednici Dubrovnik

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

U Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike održan je sastanak na temu Centra za pružanje usluga u zajednici u Dubrovniku.

Bilo je riječi o aktivnostima Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika s ciljem uspostave Centra za pružanje usluga osobama s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama iznad 21 godine života.

Na radnom sastanku s ravnateljicom Zavoda za socijalni rad Tatjanom Katkić Stanić i načelnicom Sektora za razvoj i unapređenje socijalnih usluga Anicom Ježić nazočile su savjetnica župana Žaklina Marević i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, te uime Grada Dubrovnika zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

Formiranje Centra za pružanje usluga u zajednici istaknuto je kao prioritetno ulaganje u nadolazećem razdoblju. Naime, projekt će biti sastavni dio Socijalnog plana Dubrovačko-neretvanske županije koji je usklađen s Nacionalnim planom za razvitak socijalnih usluga te će biti dio jedne od postojećih ustanova slične namjene koje djeluju na području grada i županije, u sklopu nacionalne mreže ustanova. Budući Centar bit će se u Orašcu, a sredstva za njegovu izgradnju i opremanje osigurat će se putem EU fondova.

Nakon izrade projektne dokumentacije pristupit će se realizaciji projekta kojim će se osobama s teškoćama, kroz različite programe, pružiti viši standard u socijalnoj skrbi kroz usluge poludnevnog boravka, psihosocijalne podrške i integracije u društvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.