Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U županiji najviše nezaposlenih u dolini Neretve

23.03.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Grad Metković

Grad Metković

Foto: - / -

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Europe Direct ureda Dubrovačko-neretvanske županije u Dubrovniku je održana 12. glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala.

Predsjedateljica Vijeća, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević istaknula je pozitivne primjere suradnje Županije s udrugama i institucijama naglasivši važnost ovakvih prigoda u kojima se progovara o načinu osnaživanja unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih kategorija naših sugrađana.

Predstojnik Zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Dubrovnik Julijo Srgota u prezentaciji o stanju na tržištu rada s naglaskom na nezaposlenost žena, posebno je izdvojio dolinu Neretve kao područje s velikim postotkom nezaposlenih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji što je bio svojevrsni uvod u temu okruglog stola „Žene na tržištu rada – izazov ili prilika“.

Upravo u dolini Neretve, u Opuzenu od prošle godine djeluje informacijski centar Europe Direct Dubrovačko-neretvanske županije u okviru projekta čiji nositelj Regionalna razvojna agencija DUNEA, a koji proaktivno i kontinuirano surađuje s građanima te im pruža informacije o mogućnostima i prednostima EU.

Na okruglom stolu, iskustva i primjere dobre prakse po pitanju potpore poduzetnicima, ali i korištenja EU sredstava predstavili su direktorica Centra za poduzetništvo Karmen Kutnjak, viša stručna suradnica u Odsjeku za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i EU fondove u Gradu Metkoviću Lara Šiljeg i predsjednik Udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“ iz Metkovića Nikola Popovac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.