Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Župi sv. Mihajla spremat će bakalar za kupnju bolesničkih kreveta

16.12.2021.

09:10

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Humanitarna akcija Župe sv. Mihajla u Dubrovniku "Začinimo Božić ljubavlju"

Humanitarna akcija Župe sv. Mihajla u Dubrovniku "Začinimo Božić ljubavlju"

Foto: Župa sv. Mihajla Dubrovnik / -

„Začinimo Božić ljubavlju“ naziv je humanitarne akcije kuhanja bakalara koja će se održati u petak 17. prosinca od 11 sati na Svetom Mihajlu u Lapadu.

Prihod od akcije ide za kupnju bolesničkih kreveta i medicinskih pomagala Posudionice medicinskih pomagala Župe sv. Mihajla koja u suradnji s Udrugom mladih sv. Mihajlo, Udrugom Ponedjeljkom u 16 te svojim Župnim Caritasom organizira ovu humanitarnu akciju kuhanja. Bakalar kuhaju iskusni i prokušani kuhari.

Župni Caritas sv. Mihajla organizira niz humanitarnih akcija te redovitih karitativnih aktivnosti tijekom cijele godine. Nabavljaju i posuđuju medicinska pomagala, ponajviše bolesničke krevete, obilaze i materijalno i duhovno pomažu potrebite u Župi te uplaćuju police životnog osiguranja djeci iz Dječjeg doma Maslina.

Također, djeluju izvan granica svoje župe: kontinuirano pomažu u vidu različitih donacija OB Dubrovnik, opremanjima kuća, rehabilitacijama i terapijama, stradalima u potresu, ali i nabaci cjepiva protiv malarije te gradnji vodovoda u Africi te misiji Marijinih obroka.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.