Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"UNIDU MENGA": Besplatne menstrualne potrepštine na Sveučilištu u Dubrovniku

12.05.2022.

12:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku započinje provedbu projekta “UNIDU MENGA” kojim se osiguravaju besplatne menstrualne potrepštine za studentice. Cilj projekta je podići svijest o važnosti menstrualnog zdravlja žena, ukloniti sram i stigmu oko pojma menstruacije te osigurati besplatne potrepštine.

Besplatne menstrualne potrepštine nalaze se u dispenzerima postavljenima u ženskim sanitarnim čvorovima na četiri mjesta; u Sveučilišnom kampusu (Branitelja Dubrovnika 41), zgradi Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju (Lapadska obala 7), sveučilišnoj zgradi na adresi Ćira Carića 4 te u Studentskom domu.

Projekt se nastavlja predavanjem o važnosti menstrualnog zdravlja koje će održati specijalizantica ginekologije i opstetricije dr. med. Petra Kojan u Studentskom domu, danas u 16:30.

"Ovim se Sveučilište u Dubrovniku uključuje u nacionalni projekt kojeg slijede i ostala sveučilišta u Hrvatskoj, kako bi osigurala higijenske potrepštine te kako bi podigli razinu osviještenosti i razinu menstrualnog znanja. Također želimo potaknuti lokalnu i regionalnu samoupravu na slične poteze u odgojno-obrazovnim institucijama", poručili su iz Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.