Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Veliki tjedan i Uskrs u Katedrali

13.04.2022.

15:24

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Veliki tjedan, Uskrs

Veliki tjedan, Uskrs

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Misa posvete ulje slavit će se danas u dubrovačkoj katedrali s početkom u 18 sati, a predslavit će je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Na misi će sudjelovati svećenici iz cijele biskupije koji će tom prigodom obnoviti svećenička obećanja. Biskup Glasnović posvetit će ulje za krizmu i blagosloviti katekumensko i bolesničko ulje.

 

Misu Večere Gospodnje u četvrtak, 14. travnja s početkom u 18 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodit će dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Nakon mise Presveti Oltarski Sakrament će se prenijeti na pomoćni oltar gdje će biti kratko klanjanje.

Obredi Velikog petka 15. travnja u katedrali Gospe Velike počinju u 18 sati a predvodit će ih dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Nakon obreda slijedi procesija ulicama Grada.

Vazmeno bdijenje na Veliku subotu, 16. travnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku počinje u 21 sat, a predvodit će ga dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Središnje svečano pontifikalno slavlje na svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega u nedjelju, 17. travnja u 10 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predslavit će dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Ova misa, za one koji zbog bolesti ili nemoći ne mogu fizički sudjelovati moći će se pratiti u izravnom prijenosu u programu Radio Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.