Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vikend radionica o emocionalnoj inteligenciji u Centru za mlade

18.02.2022.

10:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Vikend radionica o emocionalnoj inteligenciji u Centru za mlade

Vikend radionica o emocionalnoj inteligenciji u Centru za mlade

Foto: Centar za mlade / -

Nešto osjećate u stomaku, a ne znate što vam je? Ponekad imate dojam da vas ljudi ne razumiju? Ljuti ste i istovremeno vas je stid tog osjećaja? Uvijek 'potežete za druge' i oni su se navikli, čak štoviše očekuju od Vas da ih pretpostavite sebi?

Imate dojam da s nekim ljudima 'vi u kupe a oni u špade'? Čini vam se da svi znaju kako ona ocjena iz matematike je čista slučajnost i samo je pitanje vremena kad će svi doznati da ste, u biti, neznalica?

Neugodno vam je tražiti nešto za sebe pa odmah odustanete? Ako se pronalazite u nekim od ovih pitanja, onda su ove radionice kao stvorene za vas!

Dođite u subotu i nedjelju od 15 do 19 sati u prostorije Centra za mlade Dubrovnik, Obala pape Ivana Pavla II 44A.

Broj sudionika je ograničen a prijaviti se možete na poveznici: https://forms.gle/fCSc5oUf5SmKYbfr8

Prve dvije u nizu radionica namijenjenih mladima za poboljšanje kvalitete života kroz osnaživanje na području kritičkog i dugoročnog promišljanja, donošenja odluka i samopouzdanja obradit će temu "Emocionalna inteligencija: put do vrsnoće".

Tijekom predavanja i radionica mladi će imati priliku naučiti što je to emocionalna inteligencija, zbog čega ju je bitno razvijati tijekom života i kako to napraviti. Konkretnije, tijekom prve radionice u okviru emocionalne kompetencije bit će naglasak na osobnoj kompetenciji, odnosno, poznavanju osobnih unutarnjih stanja, sklonosti, nadarenosti i pronicavosti, nadzoru osobnih stavova, nagona i potencijala te emocionalnoj sklonosti koja vodi postizanju ciljeva i olakšava ga.

Kroz nekoliko praktičnih aktivnosti vježbat ćemo svjesnost o našim unutrašnjim procesima, njihovoj ulozi i kako nas unutrašnji procesi (dez)informiraju o nama, našim potrebama i našoj ulozi i okolini.

Tijekom druge radionice u okviru emocionalne kompetencije bit će naglasak na društvenoj kompetenciji, odnosno, svijesti o osjećajima, potrebama i interesima drugih te sposobnosti stvaranja željenih reakcija kod drugih (NE manipuliranju drugih!).

Kompetencija u ovom smislu smatra se osobita i određujuća kvaliteta ili skup navika koja vodi k većoj učinkovitosti i željenim ishodima kojima se podupiru napori osobe koja se trudi biti uspješna i učinkovita, napose u kompleksnim životnim situacijama. Drugim riječima, stručnost i znanje nisu dovoljni za uspješan i ispunjen život, već način kako se nosimo sa svojom svakodnevicom.

Istražit ćemo što je percepcija i od čega se sastoji te zašto je važna za formiranje našeg realiteta. Ujedno ćemo praktično raditi na temi naših osobnih granica i kako kada one nisu prikladno definirane patimo mi, okolina i naši odnosi.

Radionice su početne dvije od ukupno šest planiranih na području jačanja psihosocijalnih i organizacijskih vještina mladih koje In medias res, obrt za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem i Bonsai provode u sklopu projekta Centar za mlade Dubrovnik. Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprijeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku.

Projekt je u iznosu od 75 000 HRK financiran od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i sufinanciran od strane Grada Dubrovnika.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.