Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Za Zakladu "Otac Ivan Fiorović" na humanitarnoj večeri u Konavoskim dvorima prikupljeno više od 48 tisuća kuna

02.04.2022.

13:11

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

U cilju transparentnosti rada Zaklade ”Otac Ivan Fiorović” Općina Konavle povremeno objavljuje popis donatora.

U posljednjem ciklusu riječ je o tvrtkama Esculap-Teo, Kabalero, Hoteli Cavtat, Konoba Galija, M trgovina i Extra d.o.o., kao i o privatnim osobama Mihu Jemu, Aniti Lukanović te Nikoli Primorcu Čudoviću. Vrijednost ukupnih donacija je 55 917,13 kuna.

"Ovom prilikom iznimno, ističemo kako je najveći dio donacija pristigao preko tvrtke Esculap-Teo d.o.o., odnosno preko ugostitelja Mata Đurovića koji je u Konavoskim dvorima upriličio humanitarnu večeru u korist Zaklade na kojoj je prikupljeno više od 48 tisuća kuna. Zaklada se ovim putem posebno zahvaljuje g. Đuroviću, svim sudionicima večere koji su tom prilikom donirali rad Zaklade, kao i svom osoblju koje je tu večer odradilo izvrstan posao, a u korist Zaklade su se čak odrekli i svojih napojnica", ističu iz Općine Konavle.

Podsjetimo, Odlukom Općinskog vijeća Općine Konavle u lipnju 2020. godine osnovana je Zaklada „Otac Ivan Fiorović“, a prema odluci o osnivanju njezina svrha je dodjela pomoći za potrebe liječenja te pomoć osobama koje radi narušenog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti samostalno pokriti troškove liječenja ili ih isto dovodi u izrazito tešku materijalnu situaciju; dodjela financijske pomoći za potrebe izgradnje smještajnih objekata socijalne namjene poput stanova za socijalno ugrožene obitelji i osobe, domova za smještaj starijih, nemoćnih te napuštenih osoba; dodjela pomoći osobama s invaliditetom zbog povećanih potreba liječenja te svakodnevnih potreba u slučajevima kada nisu u mogućnosti samostalno ostvariti potrebnu pomoć putem skrbnika i institucija; dodjela financijske pomoć za obnovu i popravak objekata oštećenih u slučaju elementarnih nepogoda, požara te drugih nepogoda i nesreća, prema stupnju oštećenja i financijskim mogućnostima; dodjela pomoći učenicima i studentima s područja Općine Konavle, a koji se školuju u srednjim školama te na sveučilištima i visokim učilištima.

Zaklada je do sada prikupljenim sredstvima pomogla više potrebitih obitelji u Konavlima, a ove godine financira i šest stipendista kroz čitavu akademsku godinu!

"Pozivamo sve ljude dobre volje i koji su u mogućnosti da uplatom na račun pomognu onima kojima je to potrebno. Broj računa je IBAN: HR6123900011101205920", poručuju iz Općine Konavle

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.