Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Završila 15. akcija "Podijelimo radost Božića", kamion s pomoći krenuo prema Glini

19.12.2021.

14:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Završila 15. akcija "Podijelimo radost Božića"

Završila 15. akcija "Podijelimo radost Božića"

Foto: Caritas DUbrovačke biskupije / -

Uspješno je završila 15. humanitarna akcija „Podijelimo radost Božića“ koja se 18. i 19. prosinca odvijala na Pilama u Dubrovniku, a u kojoj su prikupljani nekvarljivi prehrambeni proizvodi i higijenske potrepštine za stanovnike potresom pogođene Gline.

Stanovnici Dubrovnika tijekom dva dana donosili su darove na Pile, a djelatnici i volonteri Caritasa su ih primali, po potrebi pakirali te utovarivali i slagali u kamion. Sve to se događalo u veseloj atmosferi uz adventske i božićne pjesme te slatkiše kojima su, uz riječi zahvalnosti, ponuđeni darivatelji. Oni koji su željeli mogli su napisati i čestitku, ali i kupiti neke uratke iz Caritasove kreativne radionice.

Djeca, mladi, odrasli i starije osobe, obitelji i pojedinci, redovnice i redovnici, svećenici, skauti, vjeronaučne i župne skupine, predstavnici raznih institucija i brojni drugi donosili su svoje darove kako bi Božić učinili bar malo radosnijim onima koji su u potrebi. Donosili su ulje, brašno, kavu, šećer, tjesteninu, rižu, konzerviranu hranu, higijenske proizvode, slatkiše i razne druge proizvode koji su im se učinili prikladnim za razveseliti srca onih koji ih budu primili. Neke obitelji svoje pakete su lijepo zapakirali u šarene ukrasne papire želeći tako unijeti i dašak ljepote i ljubavi u domove primatelja koji prolaze teške dane.

„Iznimno smo zadovoljni s time kako je protekla ova akcija s obzirom na prekrasno vrijeme koje nas je poslužilo ove godine, ali i s odazivom sugrađana koji su sudjelovali s obzirom na to da imaju puno ponuda kako mogu pomoći potrebitima u zajednici. Oni su izabrali donijeti svoj paket na Pile i na tome im od srca zahvaljujemo“, poručili su iz Caritasa Dubrovačke biskupije.

Kamion s prikupljenom pomoći nakon završetka akcije krenuo je prema Glini, a organizatori su molitvom zahvalili Bogu moleći blagoslov za sve koji su na razne načine pridonijeli akciji te posebice za vozača da sretno stigne na odredište.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.