Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici slavi svog nebeskog zaštitnika

23.05.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici slavi svog nebeskog zaštitnika

Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici slavi svog nebeskog zaštitnika

Foto: Dubrovačka biskupija / -

Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici u četvrtak, 26. svibnja na svetkovinu Uzašašća Gospodinova proslavlja svog nebeskog zaštitnika.

Na svetkovinu su dvije mise u župi: u 10 i u 19 sati. Nakon prijepodnevne mise bit će procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom. Hodočasničku svečanu koncelebriranu misu u 19 sati predvodi i na njoj propovijeda mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski mons. dr. Petar Palić.

Za proslavu nebeskog zaštitnika župna zajednica u Mokošici se pripravlja trodnevnicom koja počinje danas. Svake večeri trodnevnice u 18.30 će se moliti krunica, a potom u 19 sati slijedi euharistijsko slavlje s propovijedi. Predvoditelj trodnevnice je fra Diego Deklić, gvardijan na Košljunu.

Nakon mise prve večeri trodnevnice gostovat će mladi iz Udruge mladih „Sv. Ivan Pavao II.“ iz Nove Mokošice koji će izvesti svoj igrokaz “Uz Božju pomoć – nikad više!”. Druge večeri nakon mise bit će euharistijsko klanjanje, a treće večeri 25. svibnja nakon mise bit će predstavljen "Zbornik o župi Mokošica". Zbornik će predstaviti: mons. Petar Palić, biskup; dr. Zdenka Janeković-Römer, dr. Slavica Stojan te glavni urednik Zbornika župnik don Ivica Pervan.

U nedjelju 28. svibnja u 20 sati održat će se humanitarni koncert.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.