Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župski dječji vrtić i osnovna škola otvorili vrata djeci iz Ukrajine

01.05.2022.

10:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka

Foto: - / -

Raseljene obitelji iz ratom pogođene Ukrajine, utočište su pronašli i u domovima župskih obitelji.

Djeci i učenicima, raseljenim osobama iz Ukrajine, koja se, sukladno Direktivi Europske unije o privremenoj zaštiti, nalaze pod privremenom zaštitom, omogućava se pravo na odgoj i obrazovanje u odgojno-obrazovnim ustanovama, pa je tako dvoje djece u dobi od 4 i 6 godina uključeno u predškolsko vrtićko obrazovanje Dječjeg vrtića Župa dubrovačka, a jedno dijete, od sljedećeg ponedjeljka pohađat će nastavu u 6. razredu osnovne škole Župa dubrovačka.

Ravnatelj Anton Jurkić najavio je kako će se osim redovne nastave, za djevojčicu iz Ukrajine osigurati dodatni individualni sati učenja hrvatskog jezika.

U cilju iskazivanja solidarnosti sa ukrajinskim državljanima i podupiranja integracije u lokalnu zajednicu Općina Župa dubrovačka je u suradnji sa tvrtkom JGP Libertas osigurala raseljenim besplatan javni prijevoz na svim linijama, a koje prometuju prema Župi dubrovačkoj za vrijeme njihovog boravka u u našoj općini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.