10 godina Lige protiv raka Grada Drniša

10 godina Lige protiv raka Grada Drniša

Liga protiv raka Grada Drniša prisutna je u javnom životu toga grada punih deset godina. Brojnim inicijativama i akcijama, njezini volonteri pomažu oboljelima, educiraju i promoviraju zdrav život. Među njihovim članovima, 60-ak je oboljelih.

Kada je, par godina nakon završetka rata, primijećen vrtoglavi porast oboljenja od karcinoma svih vrsta, zdravstveni djelatnici iz Drniša organizirali su se prvo u sastavu Županijske lige protiv raka, a kasnije i u gradsku Ligu. Prvi cilj im je bio skupiti sredstva za ultrazvuk Domu zdravlja, a kasnije su zaredale ostale akcije, prisjetila se predsjednica Ana Pokrovac, uz poruku kako broj oboljelih od raka raste, ali raste i broj izliječenih, pogotovo kod ranog otkrivanja bolesti.

Prateći ljude i podatke, kaže, vrijeme preživljavanja se produžuje. Dio sredstava za realizaciju planova koji podrazumijevaju stalnu edukaciju, ponekad i financijsku, uz nezaobilaznu mentalnu, pomoć oboljelima, Liga protiv raka Drniša ostvaruje donacijama, članarinama i humanitarnim akcijama.