13. obljetnica osnivanja Veleučilišta "Marko Marulić" Knin

13. obljetnica osnivanja Veleučilišta "Marko Marulić" Knin

Kninsko Veleučilište Marka Marulića obilježilo je 13. obljetnicu osnutka. U ovoj akademskoj godini izvode 5 preddiplomskih stručnih studija i jedan specijalistički diplomski stručni studij. Za iduću godinu uprava Veleučilišta najavljuje dva nova studija.

U osvrtu na proteklu godinu, uz redovne znanstvene aktivnosti, dekanica kninskog Veleučilišta Lovorka Blažević izdvojila je uspješno provođenje programa mobilnosti studenata i profesora kroz program ERASMUS za koji su dobili 36 tisuća eura; Partnerstvo s udrugom Žena iz Drniša na projektu MADA, Mladi a društveno angažirani što predstavlja iskorak u radu ustanove. Veleučilište sve ove godine potiče gospodarstvo s naglaskom na razvoj autohtonih proizvoda s krškog kraja.
U tijeku su pripreme za pokretanje dva nova studija, preddiplomskog i diplomskog, iz područja biotehničkih znanosti.

{{audioplayer}}

Grad Knin smatra Veleučilište jednom od najbitnijih ustanova za ono što želi postići u idućim godinama i nastavit će ga financijski pomagati, kazao je gradonačelnik Marko Jelić i dotaknuo se Inovacijskog središta, kao ključnog projekta Veleučilišta

Glavna poruka šibensko-kninskog dožupana Nikole Blaževića bila je da Veleučilište, Grad, Županija i razvojne agencije moraju "puhati u isti rog", kako bi se osigurao razvoj kninske visokoškolske ustanove i ovoga kraja. 

Na svečanosti u povodu 13. obljetnice rada Veleučilišta Marka Marulića u Kninu, najavljena je znanstveno-stručna konferencija pod nazivom "Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama JI Europe – izazovi i razvojne mogućnosti", u čijoj organizaciji sudjeluje i Veleučilište i koja bi se trebala održati u rujnu.