19 novooboljelih u županiji. Većina se zarazila u klubovima i na svadbama

19 novooboljelih u županiji. Većina se zarazila u klubovima i na svadbama

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije devetnaest je novozaraženih osoba koronavirusom od kojih je jedna osoba iz Splitsko-dalmatinske županije koja trenutno boravi u Rogoznici. 11 je oboljelih u Šibeniku, troje u Kninu, dvije osobe u Vodicama i po jedna u Kistanjama i Bilicama.

S današnjim danom u našoj županiji 66 je aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice od bolesti COVID-19 liječe se dvije osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je 85 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 289 osoba, od kojih su 287 kontakti oboljelih, a dvije osobe su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja te im je određena mjera 14-dnevne karantene.

Kod većine novooboljelih moguća je izloženost u klubovima i na svadbama, zato apeliramo na građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera i budu odgovorni prema sebi i svojim bližnjima”, poručuje Županisjki stožer civilne zaštite.