20. godina boćarskog kluba Zrinski

20. godina boćarskog kluba Zrinski 20. godina boćarskog kluba Zrinski

Kninski boćarski klub Zrinski jučer je svečano obilježio dvadesetu obljetnicu rada. Zrinski je jesenski prvak županijske lige s velikim izgledima da prvo mjesto zadrži do kraja sezone i tako uđe u viši rang natjecanja.

Osim lige, kninski boćari natječu se u kupu i organiziraju dva tradicionalna turnira – turnir povodom Dana grada i Oluja kup. Za istaknuti je i dva igrača, Ivicu Blaževića i Matu Teskeru, prvake županije u parovima za 2019. godinu. Na jučerašnjom obilježavanju 20. obljetnice prezentaciju o radu kluba održao je predsjednik Ivica Blažević. On je na kraju istaknuo kako će Zrinski nastojati i dalje uspješno djelovati te u svoje redove privući što veći broj mladih. Već su u tijeku priprem za pokretanje boćarske škole za mlade.

Na svečanosti su podijeljene nagrade pojedincima i ustanovama zaslužnima za rad kluba. Nagrade su dobili: Joso Pauk, Stanko Gojanović, Zajednica sportova grada Knina, Grad Knin i Šibensko-kninska županija. Nagradu je dobio i igrač s najdužim stažom u klubu – Miro Bralić. Naime, on sudjeluje u radu Zrinskog od samog osnutka, a aktivno se natječe još i danas.

Obilježavanje obljetnice vodio je Ante Nadomir Tadić Šutra, koji je sudjelovao i u kulturno-umjetničkom dijelu programa. Okupljenima se obratio i dožupan Nikola Blažević i najstariji član kluba Velimir Šamija.