20 godina Udruge sv. Bartolomej

20 godina Udruge sv. Bartolomej

Jedna od najaktivnijih udruga u gradu, koja se često navodi kao pozitivan primjer i na državnoj razini - Udruga osoba s invaliditetom sv. Bartolomej, proslavila je 20. rođendan. Svečanost je održana u njihovom Poludnevnom boravku.

Počelo je s Poludnevnim boravkom za 50-ak djece, došao je žuti kombi koji dnevno napravi i do 300 kilometara, razvozeći djecu do Kistanja, Drniša i Kijeva. Upornošću ekipe iz Bartolomeja, u Kninu je 10-ak kilometara pristupačnosti, djeca s teškoćama u razvoju upisana su u škole. 50-ak javnih objekata je pristupačno, 60 parkirnih mjesta rezervirano je za osobe s invaliditetom. Nižući postignuća, predsjednik udruge Josip Blažević naveo je i roditelje njegovatelje, osobne asistente i pomoćnike u nastavi, proširenje Poludnevnog boravka, pokretanje socijalnog poduzetništva, gradnju bazena, novi prilagođeni kombi i još jedan iz projekta Poludnevnog boravka za odrasle.

blažević

A kroz ta vrata ušli su već mnogi pojedinci, udruge i institucije. Svoje aktivnosti prilagodili su osobama s invaliditetom i projektima obuhvatili korisnike udruge nastojeći im poboljšati kvalitetu života.
Direktor Vlado Arežina zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u radu udruge. Posebno je istaknuo izniman stručni doprinos Jovanke Trišić, koja je uostalom, za svoj rad dobila i Nagradu Grada Knina.
Arežina je, između ostalog, govorio i o bazenu koji se gradi u krugu Boravka.

arežina

Među gostima, pa onda i govornicima, bio je gradonačelnik Marko Jelić.

marko

Veliko priznanje za svoj rad – Zlatnu plaketu, udruga je dobila od Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom. U Knin ju im je donio stručni suradnik saveza Luka Keller.

luka

Osnivačima udruge, onima koji su svojim radom i ljubavlju izgradili i održali tu malu zajednicu na svečanosti proslave 20. rođendana, dodijeljena su priznanja, uz glazbeno-plesni program djece iz Bartolomeja, Čarobnog svijeta i Dječjeg vrtića Cvrčak.