61-godišnjaku u Kninu izmjereno 2,28 promila alkohola

61-godišnjaku u Kninu izmjereno 2,28 promila alkohola

Tijekom kontrole prometa, policija je u subotu, 18. svibnja u 21,40h u Kninu zatekla 61-godišnjeg vozača u alkoholiziranom stanju. Golfom šibenskih registracijskih oznaka upravljao je sa 2,28 promila alkohola u organizmu.

Vozač je na mjestu prekršaja uhićen i zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja nakon čega je priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

 

Inače, prošloga tjedna na području naše županije zabilježena je 21 prometna nesreća u kojima je jedna osoba teže, a 11 lakše ozlijeđeno. Najčešći uzroci nesreća su neprilagođena brzina i nepoštivanje prednosti prolaska. Utvrđena su ukupno 253 prekršaja, od kojih je za istaknuti 51 za nepropisnu brzinu i 49 za nepropisno uključivanje i isključivanje iz prometa . 72 vozača zaradila su prekršaj jer se nisu vezala sigurnosnim pojasom, dok je 15 vozača bilo pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 20 vozača i tri vozila. 

 

Iz policije i vijest da je uzrok požara koji je u petak oko 17 sati izbio u kući 71-godišnjakinje, kratki spoj na električnim instalacijama u predjelu programatora i tipki perilice rublja, odakle se vatra proširila na gornju površinu perilice gdje se nalazila kartonska kutija sa raznim zapaljivim sprejevima. Uslijed topline došlo je do eksplozije, a potom i do detonacije.

Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna, a o ovom događaju će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.