Bogat adventski program u Kninu!

Bogat adventski program u Kninu!

1. prosinca počinje „ Advent u Kninu”. U božićnoj povorci kroz grad građane će zabavljati Djed Mraz, vilenjaci, žongleri na štulama, mažoretkinje itd. Ples na ledu izvest će mladi klizači iz Klizačkog kluba Leda iz Zagreba, a istoga dana, na večer u 20h nastupit će popularni rock band Vatra.

Dan prije službenog otvorenja Adventa, 30. studenoga s početkom u 9 sati, u parku kod Trga Oluje održat će se Božićni sajam na kojem će lokalni OPG-ovci, obrtnici i udruge prodavati rukotvorine, božićne ukrase, nakit i ostale proizvode. Sajam će se održavati svake subote od 9-12h.

 

I ove godine građani će moći klizati na klizalištu ispred OŠ dr. Franje Tuđmana, klizanje će biti besplatno za sve, a svake nedjelje organizirat će se Mala škola klizanja za djecu.

Turistička zajednica Grada Knina i Grad Knin pripremili su bogat adventski program uz Fritulijadu, druženje s Djedom Mrazom, božićni vlakić, projekcije animiranih i igranih filmova, disco klizanje te tradicionalnu podjelu bakalara na Badnjak.

 

Bit će organiziran i doček Nove godine na otvorenom , a kninjane će zabavljati grupa Diktatori. Tijekom Adventa koncerte u Kninu održat će još i Neno Belan, Hit band, Dalmatino i Pravila igre.

 

HŽ Putnički prijevoz svim posjetiteljima Adventa u Kninu u periodu od 29. studenoga do 31. prosinca 2019. nudi popust od 40 posto na redovne prijevozne cijene u 1 . i 2. razredu redovnih vlakova u unutarnjem prijevozu, sukladno važećem voznom redu. Popust će se u navedenom razdoblju moći koristiti u danima vikenda, od petka do nedjelje, isključivo za kupovinu povratnih karata sa svih kolodvora do kolodvora Knin i natrag (popust se ne može primijeniti na udaljenostima kraćim od 25 kilometara). Prilikom kupovine karata potrebno je naglasiti svrhu kupovanja, a povratnu kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora na informacijskom pultu na igralištu OŠ Dr. Franje Tuđman svake subote u periodu od 16.00 do 18.00 sati.