Četvrta sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Četvrta sjednica Gradskog vijeća Grada Knina Četvrta sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Održan je prvi dio četvrte sjednice Gradskog vijeća Grada Knina. Od predviđene 23 točke dnevnog reda, usvojeno je prvih jedanaest. O preostalim točkama vijećnici će raspravljati u ponedjeljak, za kada je najavljen nastavak sjednice.

Čelni ljudi gradskih ustanova i društava podnijeli su izviješća o radu u prošloj godini, a već prva točka dnevnog reda, izviješće o radu društva Upravitelj – Knin d.o.o., odredila je polemični ritam sjednice koja je trajala skoro četiri sata. Svih jedanaest točaka usvojene su većinom glasova, a jednoglasnu potporu vijećnika, uz snažan pljesak, dobilo je izviješće o radu Javne vatrogasne postrojbe Grada Knina.

Najžustriju raspravu potaklo je izviješće o radu društva Čistoća i zelenilo, a direktor Ivan Mesić, zbog velikog broja pitanja, odlučio je vijećnicima pismene odgovore dostaviti naknadno. Oporbeni vijećnici u pitanje su doveli opravdanost postojanja i poslovanja nekih gradskih ustanova i društava, poput Javne ustanove Lokalna razvojna agencija Matica i društva Upravitelj Knin.

Pandemija je utjecala na poslovne rezultate Turističke zajednice i Kninskog muzeja, no čelni ljudi, unatoč kritikama oporbe, već najavljuju oporavak.

Detalje sa sjednice prenosimo u Dnevniku i u emisiji Tema dana.