Dan otvorenih vrata u kninskoj vojarni 4.gardijske brigade Pauci

Dan otvorenih vrata u kninskoj vojarni 4.gardijske brigade Pauci Dan otvorenih vrata u kninskoj vojarni 4.gardijske brigade Pauci

Povodom obilježavanja Dana HV i hrvatske kopnene vojske te 28. obljetnice formiranja OS, danas i sutra održavaju se Dani otvorenih vrata u hrvatskim vojarnama. Tako su se i u kninskoj vojarni građani mogli pobliže upoznati s izloženom tehnikom, opremom i naoružanjem koje koristi ovdašnja bojna.

U kninskoj vojarni 4. gardijske brigade Pauci časnici i vojnici predstavili su opremu i tehniku koje koristi 3. mehanizirana bojna – minobacače, protuoklopne sustave Fagot Metis, kao i osobno naoružanje vojnika. Među naoružanjem izložen je i cijenjeni hrvatski VHS, kao i u svijetu poznati hrvatski samokres HS 2000. 
Biti hrvatski vojnik je poziv, ističe razvodnik Ivan Krezić, koji u hrvatskoj vojsci služi već sedam godina.

Vojnikinja Marina Ivica nije odoljela vojnom pozivu iako je prije toga završila studij kineziologije.


Osim razgledanja tehnike i opreme, vojnici su dijelili i promidžbene materijale, namijenjene ponajprije mladima koje privlači vojničko zanimanje. Svečano obilježavanje Dana hrvatske vojske nastavlja se ovog vikenda u cijeloj Hrvatskoj brojnim manifestacijama, izložbama, koncertima i pokaznim vježbama.