Danas predstavljen projekt za razvoj turizma u Kninu

Danas predstavljen projekt za razvoj turizma u Kninu Danas predstavljen projekt za razvoj turizma u Kninu

Kako u turističke svrhe iskoristiti sve kulturne i prirodne potencijale, koje Knin ima, glavni je cilj projekta „Kulturna i prirodna baština-resurs za razvoj turizma” koji je danas predstavljen javnosti u Gradskoj vijećnici.

Projekt je vrijedan nešto više od milijun i 900 tisuća kuna, 84 posto toga iznosa osigurava Europska unija, trebao bi završiti krajem svibnja 2020.godine

Ovo je prvi projekt iz Intervencijskog plana za koji je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, istaknula je danas zamjenica gradonačelnika i voditeljica projekta Kristina Perić, navodeći kako je on jedan  od 20 projekata koji će se prijaviti i financirati u sklopu Intervencijskoga plana. Do sada je prijavljeno 8 projekata, do kraja godine prijavit će se još dva.

Cilj danas predstavljenog projekta je unaprijediti turističku ponudu, privući veći broj posjetitelja, produljiti turističku sezonu, te od Knina napraviti turistički atraktivnu destinaciju.

Projekt planira mapiranje potencijala kulturne i prirodne baštine, razvoj vizualnog identiteta grada, kao i unaprijeđenje kapaciteta turističkih dionika, što znači da će se provesti obuka za 10 osoba za turističkog vodiča, dva voditelja turističke poslovnice, četiri turistička pratitelja, 10 osoba za izradu suvenira, te 25 osoba za iznajmljivače privatnog smještaja.

Jedna od najvažnijih projektinih aktivnosti svakako je promocija, naglasila je voditeljica projektnog tima Intervencijskoga plana, Zdenka Gugo.

To će se raditi kroz izradu vizualnog identiteta, brendiranje Knina, promociju kroz različite medijske platforme, a iznimno je važno osmisliti i autohtoni suvenir Knina.”

Projekt se inače provodi u partnerstvu sa Turističkom zajednicom grada Knina, ali i sa svim pojedincima, ustanovama i udrugama uključenim u razvoj turizma i pružanje turističkih usluga.