Do kraja godine Knin će dobiti novu atletsku stazu

Do kraja godine Knin će dobiti novu atletsku stazu Do kraja godine Knin će dobiti novu atletsku stazu

Do kraja ove godine Knin će dobiti suvremenu atletsku stazu na kojoj će trenirati brojni kninski atletičari među kojima su i višestruki državni kadetski i juniorski prvaci u sprintu i skoku u dalj.

Ugovor o sufinanciranju atletske staze u iznosu od milijun i pol kuna potpisali su državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport Janica Kostelić i kninski gradonačelnik Marko Jelić.

 

Projektom je predviđena atletska staza dužine 400 metara sa četiri trake i staza na 100 metara sa šest traka te cjelokupna oprema za discipline- skok u dalj, skok u vis, skok s motkom, staza s preponama, bacanje diska i kladiva, bacanje koplja i kugle.

Troškovi izgradnje cijele atletske staze iznose 1.70.597,81 kunu, a Grad Knin će u svom proračunu osigurati 270.597,81 kunu.

"Drago mi je što u kraljevski grad dolazi kraljica sportova", kazala je državna tajnica Janica Kostelić i naglasila kako je ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu jedna od stvari o kojima se sustavno želi voditi briga. Važan korak na tom putu je i mreža sportskih objekata koja će biti dio Nacionalnog informacijskog sustava u sportu koji će se uspostaviti do kraja godine.

"Knin je sportski grad pa je bilo kakvo ulaganje u sportsku infrastrukturu ,koja je doista deficitarna, enormno veliki iskorak. Što se tiče atletike , to je nešto što je u Kninu jako nedostajalo kroz ovo vrijeme jer imamo uistinu izvrsne rezultate", kazao je gradonačelnik Marko Jelić.

Svečanosti je nazočio i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić koji je kazao da je atletska staza u Knina prva uopće u Šibensko-kninskoj županiji i nakon ove gradit će se i u gradu heroju-Vukovaru.

 

 

 

 

Janica Kostelić

Preuzmite datoteke

Janica Kostelić 980,6 kB