Dodijeljene 22 diplome u sklopu projekta "Zapošljavanje žena"

Dodijeljene 22 diplome u sklopu projekta "Zapošljavanje žena" Dodijeljene 22 diplome u sklopu projekta "Zapošljavanje žena"

Danas su u Kninu dodijeljene diplome za 22 djelatnice koje su zaposlene na projektu „Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana“. Provedenim programima 17 djelatnica završilo je je obrazovanje za gerontodomaćicu, dok je 5 djelatnica završilo obrazovanje za mljekaricu/siraricu.

Ovaj projekt kninskog Crvenog križa započeo je u ožujku prošle godine, i u sklopu njega zaposleno je 40 žena, koje pripadaju ciljanim skupinama. One sada redovito obilaze i pomažu dvjesto krajnjih korisnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba. Voditeljica projekta Petra Lelas kaže kako je u početku bilo teško, ali je sama provedba protekla kvalitetno i uspješno.

Najveći uspjeh, kaže Lelas, jesu osmjesi žena koje su danas primile diplome. To nam je potvrdila i Stana Četnik iz Civljana, koja je završila obrazovanje za gerontodomaćicu, dok je Ratka Bjelan iz Biskupije završila već nekoliko tečajeva i progama prekvalifikacije, a danas je dobila diplomu za mljekaricu/siraricu. Znanje koje je stekla moći će koristiti i na poslu, ali i u vlastitom domaćinstvu.

Voditeljica Lelas također ističe kako su žene zaposlene u sklopu programa "Zaželi", na ovaj način unaprijedile postojeća znanja i vještine, što će utjecati i na povećanje njihove konkurentnosti i zapošljivosti nakon završetka projekta 2020. Programe obrazovanja i osposobljavanja polazit će i preostalih 12 djelatnica koje će stjecati znanje i iskustvo poslova njegovateljice i uzgajivačice ljekovitog bilja.