Dr. Marko Jelić održao konferenciju za medije

Dr. Marko Jelić održao konferenciju za medije Dr. Marko Jelić održao konferenciju za medije

Novi kninski gradonačelnik dr. Marko Jelić, koji je na lokalnim izborima uvjerljivo pobijedio Josipu Rimac iz HDZ-a, održao je, zajedno sa svojim zamjenicima, svoju prvu konferenciju za medije, na kojoj se osvrnuo na protekle izbore i predstavio program razvoja grada.

Naš prioritet je zaustavljanje iseljavanja iz Knina, posebno mladih, rekao je Marko Jelić, istaknuvši kako je u posljednjih nekoliko godina iz Knina iselila trećina njegova stanovništva. Da bi zaustavili ovaj poguban trend, kaže Jelić, treba raditi na oporavku gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta. Grad Knin ima uvjete za razvoj turizma i poljoprivrede, koji se mogu brzo iskoristiti, ali na održiv način. Za razvoj grada vrlo je važna i infrastruktura, razvoj obrazovanja i poboljšanje društvenog života. 

Jelić isto tako ističe kako predstavnike HDZ-a, koji za sada imaju većinu u Gradskom vijeću, više neće doživljavati kao suparnike, već partnere u izgradnji boljeg Knina. No, Kninjani nisu zadovoljni radom gradskih tvrtki i dosadašnje uprave. Neće biti revanšizma, ni otpuštanja, ali je nužna reorganizacija, rekao je zamjenik gradonačelnika Mario Ćaćić.

Ćaćić je najavio i cijeli niz mjera kojima će se pospješti razvoj gopodarstva, kao primjerice izgradnju industrijskih zona, konkretno Oćestova, poticanje poduzetništva, osnivanje startup poduzeća, one stop shopa i drugo. 

Zamjenica gradonačelnika Kristina Perić, rekla je kako će se troškovi grada maksimalno racionalizirati, a većina sredstava bit će usmjerena razvoju gospodarstva.

Primopredaja vlasti bit će u ponedjeljak, 12. lipnja, baš uoči Dana grada i blagdana svetog Ante. Nakon toga slijedi revizija poslovanja dosadašnje uprave.