Drniš pustio u rad sustav javnih bicikla

Drniš pustio u rad sustav javnih bicikla

Drniš je postao 17. grad u Hrvatskoj sa sustavom javnih bicikla i jedini na području Dalmatinske zagore. Time se odlično uklopio u županijsku strategiju razvoja cikloturizma, na čemu se intenzivno radi dvije godine, što je rezultiralo uređenjem gotovo 2 i pol tisuće kilometara biciklističkih staza.

Cikloturizam je jedan od brzo rastućih turističkih segmenata u kojem se vrte velike investicije, a i potrošnja korisnika je značajna. Šibensko-kninska županija je to spoznala, sve biciklističke staze, oko dvije i pol tisuće kilometara, stavila je u jedan sustav, postavila standarde, sastavila Operativni plan i okupila sve gradove, općine, biciklističke klubove i javne ustanove. Direktorica županijske Turističke zajednice Željana Šikić

Procjenjuje se da je u Europi 60 milijuna biciklista. Želimo biti dio tog tržišta, kaže župan Goran Pauk, najavljujući sudjelovanje u prekograničnim projektima.

Iz programa INTERREG IPA financiran je projekt Adriatic Canyoning, koji je Gradu Drnišu donio za početak, sustav javnih bicikla, prvi na području Dalmatinske zagore. Gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

Destinacije uključene u projekt razvijaju se kao outdoor destinacije, one koje promiču život na otvorenom. Drniš se tu odlično uklopio, a prostora ima i za ostale gradove i općine. U cikloturizam treba sustavno ulagati, jer prvenstveno omogućava produženje turističke sezone i dovodi dobrostojeće goste.