Dvojac iz Splita i Betine osumnjičeni za 15 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje droga

Dvojac iz Splita i Betine osumnjičeni za 15 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje droga

U Službi kriminalističke policije Policijske uprave Šibensko-kninske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom iz Splita i 20-godišnjakinjom iz Betine osumnjičenim za ukupno 15 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanje trošenje droga.

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima 31. kolovoza u večernjim satima u Betini je zatečen 20-godišnji mještanin, koji je policiji dragovoljno predao 2.4 grama  marihuane,  a koju je toga dana kupio od osumnjičenog 34-godišnjaka. Tijekom daljnjeg postupanja, osumnjičeni 34-godišnjak je 1. rujna u ranim jutarnjim satima u Betini policajcima dragovoljno izručio 21 gram amfetamina, nakon čega je po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, pretražena obiteljska kuća u Betini koju koristi osumnjičenik. Tom prilikom službeni pas za detekciju droga je pronašao digitalnu vagu s tragovima droge. 

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni 34-godišnjak i 20-godišnjakinja tijekom srpnja i kolovoza na području Betine u više navrata prodavali i omogućavali trošenje droga konzumentima s tog područja.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, pirtovreni, a protiv 20-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz zakona o suzbijanju zlouporabe droga.