Edukacija za prijavitelje na Natječaj za sufinanciranje sporta

Edukacija za prijavitelje na Natječaj za sufinanciranje sporta Edukacija za prijavitelje na Natječaj za sufinanciranje sporta

Ured za programe lokalnog sporta HOO-a, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za sport i kninskim Savezom sportova, organizirao je edukaciju za lokalne sportske zajednice. Na radionici za prijavitelje sudionici su se detaljno upoznati sa svime što je vezano uz prijave na natječaj.

Na radionici za prijavitelje projekata govorila je Martina Jeričević iz Središnjeg državnog ureda za sport. Ona je na samom početku predavanja rekla kako je opći cilj natječaja financijska potpora izvanistitucionalnim sportskim programima kako bi se u njih uključio što već broj sudionika na lokalnoj razini. Tri su područja financiranja: sufinanciranje bavljenja amaterskim i rekreacijskim sportom, organizacija natjecanja i sufinanciranje organizacije međunarodnih konferencija. A iznosi, kaže Jeričević ostaju isti. Jeričević je detaljno obrazložila sve ono što svaki prijavitelj mora znati i konkretno učiniti da bi prošao na Natječaju.

Na radionici su sudjelovali predstavnici brojnih lokalnih sportskih saveza i zajednica. Među njima je bio i predstavnik zajednice koja je bila posebno pohvaljena, a to je glavni tajnik zajednice sportskih udruga iz Varaždina Petar Koščak, koji kaže da je radionica bila odlična, a slične dojmove iznio nam je i glavni tajnik bjelovarske zajednice sportova, Alen Kiđemet.

Osim Martine Jeričević na radionici je održao predavanje i tehnički urednik nacionalnog servisa vijesti Sportska Hrvatska, Željko Erceg. On je govorio o funkcioniranju servisa, koji se popunjava sadržajima sa stranica nacionalnih sportskih saveza, županijskih sportskih zajednica i brojnih sportskih udruga. U ime suorganizatora - Hrvatskog olimpijskog odbora - na skupu u Kninu sudjelovao je i voditelj Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Siniša Krajač, koji je pohvalio domaćina susreta, kninsku zajednicu sportova, a sudionike je pozdravio i kninski gradonačelnik Marko Jelić.