Energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe Knin

Energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe Knin

Danas je u Kninu s tvrtkom JUKIĆ-DAM d.o.o. potpisan Ugovor o izvođenju radova energetske obnove Doma za starije i nemoćne osobe Knin u iznosu 3.556.163,94 kuna. Radovi će započeti 07. siječnja 2020. godine, a planirani rok za završetak je 9 mjeseci.

Energetska obnove Doma za starije i nemoćne osobe Knin predviđa energetsku sanaciju ovojnice i krovišta zgrade te zamjenu postojeće stolarije energetski učinkovitijom.

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije od samih početaka je uključena u ovaj projekt kroz funkciju tehničke pomoći te je u suradnji s ravnateljicom Doma pripremala, a ujedno trenutno i provodi navedeni projekt.


Projekt ukupne vrijednosti 4.049.292,77 kuna sufinancira Europski fond za regionalni razvoj sa 40% sredstava, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU sufinancira dodatnih 42% sredstava, dok sufinanciranje Šibensko-kninske županije iznosi 18% ukupne vrijednosti projekta.


Provođenje ovih energetskih mjera rezultirati će uštedama energije i smanjenjem emisije CO2 za 72%, što je značajan doprinos zaštiti okoliša te će se energetski razred objekta promijeniti iz razreda D u razred A.
Realizacijom ovog projekta ostvarit će se i financijske uštede u proračunu ustanove, podići kvaliteta života korisnika usluga u Domu kroz učinkovitije funkcioniranje grijanja i hlađenja objekta, a ušteda na financijskim sredstvima preusmjerit će se na podizanje standarda kvalitete socijalnih usluga.