Grad isplatio 82000 kuna jednokratnih pomoći socijalno ugroženim obiteljima

Grad isplatio 82000 kuna jednokratnih pomoći socijalno ugroženim obiteljima

Rebalansiran Program socijalnih davanja

Novčanu pomoć za uzdržavanje i njegu u Kninu i okolnim općinama prima oko 1900 obitelji, odnosno 5700 osoba. Riječ je dakle o pomoći koju mogu ostvariti svi oni koji nemaju sredstava za podmirenja osnovnih životnih potreba, a među njima je i sve veći broj  mladih nezaposlenih. Mnogima  pomoć Centra za socijalnu skrb  nije dostatna, pa dodatnu traže od gradske uprave.

Zbog sve većeg pritiska korisnika socijalne pomoći Grad Knin je drugi put ove godine  morao izmijeniti,tj povećati neke stavke  Programa socijalnih davanja. Na početku godine Grad je za isplatu jednokratne pomoći obiteljima planirao 50 000 kuna. Prvim rebalansom stavka je povećana za još 20 tisuća. No, kako je iz mjeseca u mjeseca , pomoć tražilo sve veći broj obitelji , Grad je ponovno  morao  rebalansirati Program i za ovu namjenu izdvojiti dodatnih 12 000 kuna, pa je  u konačnici  u ovoj godini, socijalno ugroženim obiteljima, isplatio  ukupno 82 000 kuna.

Povećan je i iznos za isplatu jednokratne pomoći za rođenje djeteta i to s predviđenih 100 000 na 130 000, što govori da je broj novorođene djece ipak veći od planiranog. Grad za svaku bebu isplaćuje 1000 kuna.